Door gebruik te maken van www.rechtsbijstand.nl geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies. Lees meer over cookies Verbergen

Online mediation

Naast de traditionele vorm van mediation waarbij u samen met de wederpartij en de mediator om tafel zit, is er ook online mediation. Ook dan begeleidt de mediator u bij het vinden van een oplossing met de ander, met het verschil dat de mediation geheel of gedeeltelijk online plaatsvindt in een beveiligde omgeving.

Online mediation begint met het invullen van een uitgebreide vragenlijst via internet. Aan de hand van uw antwoorden en die van de ander krijgt de mediator een goede indruk van wat er speelt. Vervolgens maakt de mediator afspraken met u en de ander over de te volgen weg.

Een voordeel van online mediation is dat u thuis, of op elke plek die u prettig vindt, in alle rust kunt deelnemen. Er is geen sprake van synchrone communicatie (een 'chat'), zowel u als de ander kunnen op een zelfgekozen tijdstip reageren. Net als bij een gewone mediation werkt u samen met de mediator aan de benodigde afspraken. Deze worden vastgelegd in een slotovereenkomst of vaststellingsovereenkomst.

plaatje online mediation

Wat kost het?

De kosten van online mediation verschillen qua tarieven niet van de kosten voor een gewone mediation. Wel bespaart u gemiddeld tijd en daarmee geld in vergelijking tot tradionele mediation. Meer informatie over de kosten vindt u onder het tabblad 'Wat kost het?'.

Vraag het Juridisch Loket over online mediation

Als u meer informatie wenst over online mediation en of het geschikt voor u zou kunnen zijn, kunt u contact opnemen met het Juridisch Loket.

Sluiten