Door gebruik te maken van www.rechtsbijstand.nl geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies. Lees meer over cookies Verbergen

U moet een goede reden hebben om gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand aan te vragen

Gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand is er om mensen te helpen die het écht nodig hebben. De Raad kijkt bij het beoordelen van de aanvraag dus ook naar de reden waarom u gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand aanvraagt.

Weet u niet zeker of uw probleem genoeg reden is voor een aanvraag gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand? Informeer eerst of u een juridisch probleem heeft en of mediation of rechtsbijstand wel de juiste weg is. Misschien is zo'n aanvraag helemaal niet nodig en kunt u uw probleem eenvoudig zelf oplossen. Op Kenniswijzer.rvr.org staan de regels beschreven waarmee de Raad uw aanvraag toetst, bijvoorbeeld het financieel belang in uw zaak.

Online hulpmiddel: Rechtwijzer

Via het online hulpmiddel Rechtwijzer kunt u er achter komen wat u kunt doen als u een probleem heeft en wie u daarbij kunnen helpen.

Het Juridisch Loket

Daarnaast kunt u met uw vragen ook terecht bij het Juridisch Loket. Het Juridisch Loket kan u advies geven hoe u uw probleem kunt oplossen. Het kan zijn dat het Juridisch Loket u vertelt dat u een mediator of een advocaat nodig heeft. In dat geval verwijzen zij u door. Als u advies wilt van het Juridisch Loket, kijk dan op de website van het Juridisch Loket of bel 0900-8020 (0,25 cpm).

Sluiten