Door gebruik te maken van www.rechtsbijstand.nl geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies. Lees meer over cookies Verbergen

Heeft u een advocaat of mediator nodig?

De Raad kijkt bij een aanvraag voor een bijdrage in de kosten van de advocaat of mediator naar:

Inhoud van uw probleem

De Raad beoordeelt bij de aanvraag of u een advocaat of mediator nodig heeft. Op www.Kenniswijzer.rvr.org staan de regels beschreven waaraan de Raad uw aanvraag toetst.

Informeer eerst of u een juridisch probleem heeft en of mediation of rechtsbijstand wel de juiste weg is. U kunt bijvoorbeeld voor hulp of advies naar:

  • www.rechtwijzer.nl Via deze website kunt u er achter komen wat u kunt doen als u een probleem heeft en wie u daarbij kan helpen.
  • het Juridisch Loket. Zij kunnen u advies geven en mogelijk verwijzen naar een advocaat of mediator. Wilt u advies van het Juridisch Loket? Kijk dan op de website van het Juridisch Loket of bel 0900-8020 (0,10 cpm).

Tijdelijke maatregel

Eerder kreeg u met een diagnosedocument een korting op uw eigen bijdrage. Vanwege het coronavirus heeft u tijdelijk geen diagnosedocument nodig om deze korting te krijgen. Beslist de Raad voor Rechtsbijstand dat u recht heeft op een toevoeging? Dan krijgt u automatisch de korting op uw eigen bijdrage.

Hoogte van uw inkomen en vermogen

De Raad kijkt naast de inhoud van uw probleem ook naar hoogte van uw inkomen en vermogen.
Lees hier hoe hoog uw inkomen en vermogen mag zijn

Sluiten