Door gebruik te maken van www.rechtsbijstand.nl geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies. Lees meer over cookies Verbergen

Wat kan de Raad voor Rechtsbijstand voor u betekenen als u problemen heeft?

Zit u in de problemen en komt u er zelf niet uit? Bent u van het kastje naar de muur gestuurd? Is u verteld dat u het zelf wel kunt of eerst bij anderen moet aankloppen voor hulp? We zien dat steeds vaker burgers in ernstige moeilijkheden zitten en er zelf niet uitkomen. En ze krijgen ook niet altijd een advocaat omdat de regels er dan van uitgaan dat zij het probleem ook zelf kunnen oplossen. Dat komt omdat deze regels soms niet goed blijken te passen bij alle ingewikkelde problemen.

Hulp als u het echt niet zelf kunt

Daarom zijn we samen met het Juridisch Loket en de Nederlandse Orde van Advocaten gaan kijken wat er moet gebeuren om burgers met ingewikkelde problemen toch goed kunnen helpen als zij rechtshulp nodig hebben. Daarvoor hebben we een tijdelijke regeling gemaakt die ervoor zorgt dat u nu voor deze problemen een advies van een advocaat kunt krijgen. Natuurlijk is het wel belangrijk dat eerst goed gekeken wordt hoe u het beste geholpen kunt worden en door wie. Dat doet het Juridisch Loket. Door hier tijdelijk wel hulp voor te gaan bieden kunnen de Raad en het Juridisch Loket deze zaken onderzoeken en hierdoor kijken wat er in de toekomst gedaan moet worden om definitief voor deze problemen de juiste rechtshulp te kunnen aanbieden.

Wat kunt u doen?

Zoekt u rechtshulp bij uw probleem? Ga dan eerst naar het Juridisch Loket. U kunt ze bellen op telefoonnummer 0900-8020 (kosten € 0,10 per minuut). Zij gaan voor u kijken of zij u kunnen helpen of dat een andere organisatie dat kan. Soms kan het zo zijn dat u ook zonder advocaat snel en goed geholpen kunt worden. Maar de medewerkers van het Juridisch Loket kunnen u ook helpen bij het krijgen van een advocaat. Zij kunnen u vertellen of u in aanmerking komt voor rechtsbijstand of voor deze speciale regeling van de Raad voor Rechtsbijstand. Als dat zo is, dan kunnen zij u doorverwijzen. Als u binnen deze speciale regeling een advocaat krijgt, hoeft u geen eigen bijdrage te betalen.

Het Juridisch Loket werkt met ons samen

De medewerkers van het Juridisch Loket kennen deze speciale regeling en weten ook wanneer iemand van deze regeling gebruik kan maken. Zij kunnen u daarbij helpen. Dat is de snelste manier om de beste hulp te krijgen.

Bel met het Juridisch Loket of ga langs op het spreekuur

Bel dus met het Juridisch loket op 0900-8020 (kosten € 0,10 per minuut - dus niet gratis). U kunt ook de website bezoeken. Daar staat meer informatie over wat u kunt doen voor de juiste rechtshulp bij de oplossing van uw problemen.

 

 

Sluiten