Door gebruik te maken van www.rechtsbijstand.nl geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies. Lees meer over cookies Verbergen

Wat is mediation?

Bij mediation proberen twee partijen met hulp van een mediator tot een oplossing te komen. Bijvoorbeeld bij een echtscheiding of een arbeidsgeschil. Het gaat bij het vinden van de oplossing niet om wie er juridisch gelijk heeft. Mediation lukt alleen als beide partijen de wens hebben om er samen uit te komen.

 

 

 

Kan een mediator mij helpen?

Wat is gesubsidieerde rechtsbijstand?

Heeft u een juridisch probleem dat u niet zelf kunt oplossen? Wilt u hierbij hulp van een mediator of advocaat, maar kunt u deze niet betalen? Dan betaalt de overheid soms mee aan de kosten. Dit heet gesubsidieerde rechtsbijstand. De Raad voor Rechtsbijstand regelt dit.

 

 

Heb ik een juridisch probleem?

Voorwaarden

U heeft een bijdrage nodig in de kosten van een mediator of advocaat. Aan welke voorwaarden moet u dan voldoen om in aanmerking te komen voor gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand?

Eisen voor een subsidie

Hoeveel moet ik zelf betalen?

Betaalt de overheid mee aan de kosten van de advocaat of mediator? Dan betaalt u een eigen bijdrage.

 

 

 

Eigen bijdrage

Hoe vraag ik subsidie aan?

Als u denkt in aanmerking te komen voor gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand kunt u dit aanvragen. Uw mediator of advocaat helpt u hierbij.

Hoe krijg ik een toevoeging?

Ik zoek een mediator of advocaat

Hieronder kunt u met de zoekmachine zelf een mediator of advocaat vinden. Deze mediators of advocaten zijn bij de Raad ingeschreven. Uw mediator of advocaat kan voor u een aanvraag bij de Raad indienen voor een bijdrage in de kosten.

Zoek een mediator of advocaat