Door gebruik te maken van www.rechtsbijstand.nl geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies. Lees meer over cookies Verbergen

Wat is mediation?

Bij mediation probeert u samen met de andere partij tot een oplossing te komen onder begeleiding van een mediator. Bij een echtscheiding of arbeidsgeschil bijvoorbeeld. Zolang er van beide kanten bereidheid bestaat om over een oplossing te onderhandelen, heeft mediation kans van slagen.

 

Kan een mediator mij helpen?

Wat is gesubsidieerde rechtsbijstand?

Heeft u een juridisch probleem dat u niet zelf kunt oplossen? Wilt u een mediator of advocaat inschakelen, maar u kunt deze deskundige niet betalen? De Wet op de rechtsbijstand regelt dat mensen die geen mediator of advocaat kunnen betalen een deel van de kosten vergoed kunnen krijgen. Dit heet gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand. De Raad voor Rechtsbijstand regelt dit.

 

Heb ik een juridisch probleem?

Voorwaarden

U heeft een bijdrage nodig in de kosten van een mediator of advocaat. Aan welke voorwaarden moet u dan voldoen om in aanmerking te komen voor gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand?

Eisen voor een subsidie

Hoeveel moet ik zelf betalen?

Voldoet u aan de voorwaarden en heeft u recht op een bijdrage in de kosten? Dan ontvangt u gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand. U betaalt wel een eigen bijdrage.

Eigen bijdrage

Hoe vraag ik subsidie aan?

Als u denkt in aanmerking te komen voor gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand kunt u dit aanvragen. Uw mediator of advocaat helpt u hierbij.

Hoe krijg ik een toevoeging?

Ik zoek een mediator of advocaat

Met de onderstaande zoekfuncties kunt u zelf een advocaat of mediator bij u in de buurt vinden. Kijk eerst of u een advocaat nodig heeft of moet inschakelen voor uw zaak. De in het register vermelde advocaten zijn advocaten die bij de Raad voor Rechtsbijstand staan ingeschreven. Deze advocaten of mediators kunnen ook gesubsideerde zaken doen.

Zoek een mediator of advocaat